כל הסודות לעוף מושלם בתנור ועל הגריל

אוהבים עוף עסיסי וטעים? אין ספק שמדובר באחד המאכלים הטעימים ביותר וכנראה שגם הבריאים ביותר לפחות בעולם הבשר, אבל גם כאן חשוב לדעת איך להכין אותו בצורה טובה ונכונה. אנחנו רוצים לחלוק רעיונות לכמה מתכונים עם עוף שהם גם טעימים במיוחד וגם בריאים במיוחד – בתאבון!

שחום מבחוץ, רך מבפנים – עוף במילוי אורז

כולנו מחפשים מתכונים עם עוף בשביל הבריאות, אבל שוכחים לדאוג לארוחה שלמה עם רכיבים מזינים. במקום ללכת על תוספות מטוגנות ורוויות שמן לצד העוף, כדאי ללכת על מתכונים עם עוף שמשלבים תוספות בריאות. עוף במילוי אורז וירקות זה רעיון מעולה למשל, והסוד להכנה בתנור כאן הוא בישול קצר מאד של האורז (כחמש דקות) לפני המילוי. כשהעוף עסיסי מבפנים ושחום מבחוץ והאורז רך, אפשר לאכול בתאבון.

 השתמשו במדחום ייעודי

העניין עם מתכונים עם עוף זה שהם בדרך כלל פשוטים ביותר, ואף אחד לא מלמד אותנו איך להגיע לדרגת צלייה מושלמת. אם אתם רוצים להגיע למידת העשייה האידיאלית, אנו ממליצים בהחלט להשתמש במדחום ייעודי. נעצו אותו בכרעיים של העוף וכאשר הוא מראה 80 מעלות אז העוף מוכן.

שמירה על הלחות

הדבר הכי גרוע שיכול לקרות כשמדברים על מתכונים עם עוף זה התייבשות שלו ובנוסף עוף יבש מכיל הרבה פחות חלבונים וויטמינים. במהלך הצלייה בגריל ובתנור, מומלץ “להשקות” אותו מספר פעמים עם המים והשמן שמצטברים בתחתית התבנית, מה שגם יעשה אותו הרבה יותר טעים בסופו של דבר. בתאבון!