באופן כללי חלבה נחשבת לממתק ברא ומזין, יש בה המון סידן והיא תורמת למערכת החיסונית, לצפיפות העצם, לשיניים בריאות ועוד כמה וכמה מעלות רפואיות שעושות חשק לאכול חלבה ובלי כל קשר לטעם הנפלא שלה…
אבל כמו שהתחלנו את הכתבה "באופן כללי" החלבה היא ממתק בריא, לצערנו יש את החלבות התעשייתיות שכל קשר בינן לבין בריאות הוא מקרי לחלוטין ההפך הוא הנכון, מיד תדעו כיצד לזהות חלבה לא איכותית וכיצד להכין חלבה בריאה בבית.
מהי חלבה בריאה ואיך לזהות חלבה לא בריאה?
• זיהוי לפי צבע החלבה – לחלבה צבעים רבים ומגוונים, הרבה תלוי במרכיבים המוספים לעיסה, אבל רוב החלבות בעיקר אלו התעשייתיות הן לבנות ונהוג לחשוב שכך הן אמורות להיראות בצורתן הטבעית, אבל לא… ההפך הוא הנכון זוהי צורה לא טבעית והיא לרוב קשורה לכימיקל שהוסף לחלבה כדי שתקבל צבע לבן, חלבה טבעית אמורה להיראות שחומות.
• כיצד להכין חלבה בריאה בבית – פשוט מאד, קל וטעים וכן, הכי חשוב גם בריא. אז חלבה בנויה מכמה מרכיבים פשוטים, טחינה (400 גרם עדיף משומשום מלא), קמח שקדים, קמח שומשום וסילאן 4 כפות, מערבבים הכל יחד מוסיפים מהקמחים עד שמקבלים עיסה קשה דמוי בצק, יוצרים נקניק על נייר אפייה ועטופים בנייר ניילון, מכניסים לחמש שעות למקפיא ואחרי זה למקרר ואפשר לאכול.