מתכוני לביבות אפויות לחנוכה – חוגגים עם מאכלי החג המסורתיים בלי להשמין

חג החנוכה הוא נפלא בלי ספק, אך כמעט כולנו מרגישים אחרי כמה ימים שקצת נמאס לנו מכל השמן והטיגון. למרבה המזל, חלק מן המאכלים המסורתיים של החג ובפרט הלביבות הטעימות שכולנו אוהבים, הם כאילו שניתן להכין בדרך שונה, בריאה וטעימה לא פחות בתנור. הנה כמה מתכוני לביבות אפויות ששווה להכיר.

 

לביבות תפוחי אדמה אפויות

כל מה שאתם צריכים זה שלושה תפוחי אדמה בינוניים, 3 כפות קמח (או שיבולת שועל טחונה במקום), 2 ביצים, מאה גרם גבינת פטה, מלח ופלפל שחור. מגררים את תפוחי האדמה וסוחטים את הנוזלים, מוסיפים את שאר הרכיבים ומניחים בתבנית משומנת ואופים כ-15 דקות עד להזהבה. מינימום שמן, מקסימום טעם.

 

לביבות ירק בשלושה צבעים

מתכוני לביבות שמכינים משלושה ירקות: קישוא, סלק ובטטה גדולה. מגררים את הירקות אחרי קילוף ומוסיפים ביצה, 3 כפות קמח, מלח לפי הטעם ופלפל שחור גרוס. מניחים על תבנית משומנת קלות ואופים בתנור כעשרים דקות. שימו לב להכין כל ירק בנפרד וכך תקבלו שלושה צבעים מיוחדים. מומלץ גם להכין רוטב צזיקי בצד עם יוגורט יווני, שמן זית, שום ושמיר קצוץ.

 

לביבות בטטה עם טוויסט מפתיע

אם אתם רוצים להפתיע עם מתכוני לביבות, נסו את המתכון הזה. הבסיס הוא פשוט ומוכר וכולל בטטות ובצל מגורר, ביצים, 2 כפות קמח תופח, שמן זית ומעט מלח ופלפל. איפה הטוויסט אתם שואלים? במיקס תבלינים שיוצר טעם מיוחד ושהם גם בריאים על הדרך. מומלץ להוסיף 5 טיפות שמן שומשום, סומאק וכורכום וגם מעט ג'ינג'ר טרי מגורד ולאפות בתנור.

 

מה נשאר? להוציא את החנוכיה ולהזמין את החברים והמשפחה להדלקת נרות טעימה!