אם במשך תקופה ארוכה הייתם במצב של חוסר פעולה גופנית ובמיוחד אם אתם מעל גיל 30 תצטרכו לבנות את החזרה שלכם לכושר בצורה הדרגתית ומדודה כדי לאפשר לגוף להסתגל למצב לאט ובטוח בכך למנוע פציעות שרירים או חלילה בעיות רפואיות מסכנות חיים, הגוף שלנו מסתגל ומתחזק ובמצב של חזרה איטית לפעילות ביחד עם מנוחה מספקת ותזונה נכונה הוא יעשה את ההתאמות, השרירים יתחזקו, סיבולת הלב ריאה תשתפר, המשקל יפחת (בתוספת תזונה נכונה כמובן) והכושר הגופני שלכם יתחיל לחזור למצב תקין, אבל איך בונים החזרה ההדרגתית לכושר?
בכתבה זו נעסוק בדרך החזרה שלכם לכושר גופני ובצורה מבוקרת, איך עושים, מה עושים ועם מי צריך להתייעץ.
סולם מאמצים נכון
הדרך לכושר מלא היא אך ורק באמצעות סולם מאמצים, תכנית מסודרת של בניית דרגות קושי ומשך האימון שלכם הדבר חשוב במיוחד אם אתם בגיל שעבר את 25 ודגש על 30 אז הגוף עובר שינוי והוא קצת יותר כבד ואיטי ממה שאנחנו מכירים אותו.
לפני שנסביר על סולם המאמצים, על התזונה ועל אספקטים נוספים בדרך לבניית הכושר שלכם נעצור רגע ונבהיר כי לפני חזרה לכושר עליכם להתייעץ עם הרופא משפחה שלכם, אולי לבצע מספר בדיקות (בהתאם לשיקוליו) זאת כדי להבטיח חזרה בטוחה אפילו יותר לכושר מלא.
סולם מאמצים – בין אם אתם נעזרים במדריך כושר (מומלץ ביותר) לבין אם אתם בונים לעצמכם את תכנית האימון וסולם המאמצים עליכם לקחת במחשבון חזרה איטית עד כדי כך שבפעמים הראשונות אולי ולא תרגישו בכלל את האימון אבל השרירים שלכם יחזרו להסתגל למאמץ.
מנוחה בין האימונים – אנשים לפעמים לא מבינים כמה חשובה המנוחה בין אימון לאימון ובעיקר שהמוטיבציה בשיאה לחזור לכושר והאימונים ההתחלתיים לא קשים במיוחד אנשים לוחצים ומבצעים אימונים יום אחר יום על אותם שרירים, זוהי יכולה להיות הדרך המהירה ביותר לפציעה, תאפשרו מנוחה ראויה של לפחות 24 שעות לשרירים שלכם לפני שתחזרו על האימון וכמובן שינה טובה.
תזונה בין האימונים – תזונה איכותית היא הדלק של הגוף באמצעות תזונה עשירה בחלבונים ראויים (דגים, עוף, טונה, גבינות וכ"ו), ירקות טריים ושאר אבות המזון תוכלו לעזור לגוף לבנות את הכושר והשרירים בצורה מהירה יותר, ייעוץ של דיאטנית יסייע לכם.
מרחבי הרשת:
יורם קראוס – על טיפוס הרים וניהול חברה לניהול פרוייקטים
Yoram Kraus: How did mountain climbing make me a better manager